torsdag 29 januari 2009

Kycklingvingar med färg

Vad sägs om lite kycklingvingar som kan serveras antingen varma eller kalla, eller som plockmat? Här kommer receptet (för 4 personer som vanligt).

Ingredienser

12 färska/tinade kycklingvingar
2 ½ msk Dijonsenap
1 tsk allkrydda
1 tsk cayennepeppar
½ tsk paprikapulver
1 krm garam masala
1 ½ dl färsk riven parmesanost

Såhär gör du

Börja med att sätta på ugnen på 225 grader.

Pensla vingarna med senapen. Blanda kryddorna och strö sedan blandningen över kycklingvingarna. Slutligen strör du över parmesanosten. Lägg vingarna i en långpanna och stek dessa i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Kan som sagt serveras varma som kalla, vilket gör att dom med fördel kan användas både som förrätt och del av varmrätt (huvudrätt).

Inga kommentarer: