onsdag 28 januari 2009

Kasslergratäng

Jag snubblade över ett recept på en kasslergratäng som jag tycker låter riktigt god. Jag har inte lagat den själv än, men det kommer nog ske snart.

Ingredienser (4 portioner)

500 gr kassler
1 skivad purjolök
1 ½ msk flytande margarin
2 ½ dl grädde (matlagningsgrädde fungerar naturligtvis)
1 ½ msk herbes de Provence
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm vitpeppar (malen)
1 ½ msk Dijonsenap

Sätt ugnen på 200 grader. Fräs purjolöken i margarin innan du lägger denna som 'bädd' i en ugnsform. Skiva kassler och lägger skivorna ovanpå. Blanda grädden med kryddorna och senapen, tillsätt gärna lite salt om det behövs. Häll sedan blandningen över kasslern. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Serveras som du behagar med ris, potatis eller pasta.

Inga kommentarer: